Принцесата на Уелс отдаде почит към покойната кралица Елизабет Втора по време на празнична служба в Уестминстърското абатство, пишат различните таблоиди на Острова.

Тя каза, че първата Коледа на британското кралско семейство без покойния монарх ще бъде “много различна”.

Крал Чарлз Трети, придружен от кралицата консорт Камила, се присъедини към сина си принц Уилям, съпругата му и други членове на семейството на службата в абатството, където през септември беше погребението на неговата майка.

Коледната служба се състоя миналата седмица и ще бъде излъчена в събота.

Мидълтън, която стана принцеса на Уелс след възкачването на трона на Чарлз Трети, беше домакин на събитието и го посвети на Елизабет, както и на “всички, които за съжаление вече ги няма сред нас”.

Кралицата почина на 8 септември т.г. на 96-годишна възраст, след като беше на трона в продължение на седем десетилетия.

Нейно Величество държеше на Коледа като време, което събра хората и ни напомня колко са важни вярата, приятелството и семейството, както и да покажем съпричастност и състрадание“, каза съпругата на принц Уилям.

Семейството демонстрира единство на службата, състояла се на 15 декември – денят, в който бяха излъчени финалните епизоди на документалната поредица на стрийминг платформата Netflix за принц Хари и съпругата му Меган, предава БТА.

Херцогът на Съсекс, който се оттегли от кралските задължения през 2020 г., отправи нови критики към семейството си в сериала, включително и обвинения към по-големия си брат и престолонаследник Уилям.