Проблемите за Шон “Диди” Комбс продължават и вече има направени обвинения от затвора. Марион Хю Найт Джуниър – познат още като Suge Knight, успя да загатне в своя подкаст “Collect Call with Suge Knight”, че неговият колега “Диди” Комбс е бил информатор на ФБР от много време и някои хора в индустрията знаят тази информация.

“Хората знаят много неща и всеки се оценява различно. Това не трябва да е сива зона, когато става въпрос за нещо правилно. Независимо кой ще бъде наранен, всички казват “Пъфи, Пъфи, Пъфи”. Мисля, че не трябва всички да обвиняват за всичко Пъфи. Бившите му в индустрията знаеха за това. Всички в екипа му знаеха, дори тези, с които излизаше знаеха. Сега е редно да не затваряме очи”, казва Марион.

Никой не може да потвърди каква е връзката на Шон “Диди” Комбс с ФБР, това е просто изказване на колега от индустрията. Само преди месец стана ясно, че след публикуването на видеото, Комбс не е бил затворен, макар и да е ясно, че е упражнил насилие и да има доказателства за същото. По мнението на Кандис Оуенс, която теоретизира случилото се, Шон Комбс е актив на федералните власти, макар и официалната версия да е малко по-различна – давността на самия акт е била изтекла и съдът в Лос Анджелис не може да направи нищо.

Кание Уест спомена нещо подобно в скандалното интервю от 2022 г. за “Drunk Champs”. Той заяви, че хора като Meek Mill, Puff Daddy и много други, се преструват на корави, докато истината е съвсем различна.

“Ти така или иначе не можеш да застреляш никого и причината, поради която трябва да говориш е, че си сключил сделка с дявола! Ето защо трябва да се нахвърлиш срещу мен, защото е част от сделката, за да можеш да направиш всичко възможно, за да излезеш от затвора”, сподели Кание, когато стана въпрос за агенти и затвор.

Извън тази информация бащата на Шон Комбс – Мелвин е бил информатор на полицията и е убит през 1972 г. Неофициалната версия е, че е бил разкрит по-рано. Самото убийство на Мелвин Комбс не е разкрито или потвърдено.

Авторът Франк Лукас твърди в собствената си книга “Оригинален гангстер”, че Мелвин никога не е бил информатор и сътрудничеството с полицията не е било в стила му. Преди да бъде направен обиск на дома на Шон Комбс, Мелвин няколко пъти посочи, че животът на рапъра е в опасност, а той самият знае много тайни, макар и никой да не знае какви са те.