Откакто привлече вниманието на обществото през 2015 г. и всяка година чупи всевъзможни музикални рекорди, 22-годишната Били Айлиш се оплака, че по пътя към известността е загубила всичките си приятели.

В скорошно интервю за подкаст на ВВС певицата разкри: “Трудно ми е. Откакто съм популярна, нямам приятели, никой от старите ми такива не желае да се свърже с мен, както и аз не успявам с тях.”

По нейни думи към момента най-близки са й хората от екипа, тези които работят за нея, и които тя определи като “персонал”.

“На 20-ия ми рожден ден си спомням, че почти не присъстваха приятели, имаше само хора, които работят за мен или по-възрастни от мен с 15 години.”

Тя е категорична, че веднъж загуби ли уважението си към някой от обкръжението си, той никога повече не би могъл да я потърси. “Веднъж предадат ли ме, никога повече след това няма да ме видят.”

Били и нейният 26-годишен брат Финеас са най-младите изпълнители в историята, които печелят две награди “Оскар” за най-добра оригинална песен през 2022 г. и 2024 г., припомня Daily Mail. Айлиш има милиони гледания под всички свои творби и неведнъж е оглавявала челните позиции на класациите на Billboard.