Актрисата Зендая разкри как се справя с тревожността.

В интервю за модната библия Vogue тя разкри следното: “Упражненията могат да бъдат наистина полезни. Не спазвам някакъв определен режим, но тренирам усърдно. Това помага много на психическото ми здраве.” По нейни думи от известно време насам е започнала да осъзнава лека-полека стойността на това да бъдеш здрав и активен, и не скри факта, че страда от тревожност.

“В повечето случаи хората имат вече изградено мнение за мен. Всъщност истината е, че когато не работя, съм склонна да се изолирам. Имам си терапевт, който често ме насърчава да излизам навън, да си прекарам приятно. Трудно е, но се опитвам. Когато го направя, усещам как съм по-спокойна.”

Пред Vogue актрисата разкри, че е целенасочена в грижата за себе си и се учи да бъде по-отговорна за собственото си тяло, но призна също, че психичното й здраве продължава да е в процес на развитие. “Понякога просто ставам от леглото и си поставям малки предизвикателства.”

“Всеки има нужда да си поговори с някого, да се почувства разбран и подкрепен. Разбирам, че не всеки би могъл да си постави предизвикателства, които да следва, понякога е трудно да се грижиш за себе си”, допълни Зендая и заключи, че отскоро се занимава и с медитация за справяне с тревожността.