Въпреки бляскавия си живот, знаменитостите се сблъскват със същите изпитания в любовта, с каквито и всички останали. И все пак някои правят няколко завъртания пред олтара с надеждата да намерят трайна любов.

“Това, на което мога да науча децата си, е, че истинската любов съществува”, казва Дженифър Лопес, която се е омъжвала четири пъти, в интервю за People през февруари 2022 г. “Някои неща могат да бъдат вечни, но това не означава, че те просто ще се развиват по права линия.”

От осемте брака на Елизабет Тейлър със седем мъже, до петте развода на Никълъс Кейдж, ето някои от звездите, които са казвали “Да” четири или повече пъти.

Дженифър Лопес

Брой бракове: 4

Що се отнася до казването на “Да”, Лопес може да се похвали, че досега цели четири пъти е заставала пред олтара. След като нейният 11-месечен съюз с актьора Оджани Ноа приключи през 1998 г., през 2001 г. изпълнителката на Love Don’t Cost a Thing се омъжи за танцьора Крис Джъд, с когото обаче успяха да се запазят като семейство едва две години. След това тя беше омъжена за латино актьора и певец Марк Антъни, с когото станаха родители на две деца, Еме и Макс. Бракът им продължи десетилетие, който в крайна сметка финализираха през юни 2014 г.

След възобновяване на връзката им, Джей Ло и актьорът Бен Афлек се ожениха на интимна церемония през юли 2022 г. “Чувствам се толкова щастлива и горда, че съм с него”, каза тя пред People. “Това е красива любовна история, да имаме втори шанс.” Въпреки че сподели, че двамата вече са други хора и таеше надежда, че съюзът им ще е за цял живот, изглежда, че най-вероятно и този път приказката за Джей Ло няма да завърши със “заживели завинаги заедно.”

Никълъс Кейдж

Брой бракове: 5

Кейдж беше женен за Патриша Аркет от 1995 до 2001 г. След раздялата им, последва краткотраен съюз с покойната Лиза Мари Пресли, за която се ожени през 2002 г. и подаде молба за развод само няколко месеца по-късно. Третият брак на носителя на Оскар беше с Алис Ким, продължил 12 години и от който той се сдоби със сина си Кал-Ел. Раздялата им се случи през 2016 г.

През 2019 г. Кейдж каза “да” на гримьорката Ерика Коике, но поиска развод само четири дни след бягството им в Лас Вегас. Два месеца по-късно бракът беше анулиран.

Той изненада феновете си, когато на 5 март 2021 г. в медиите излезе новината, че се е оженил за пети път. Двамата с приятелката му Рико Шибата сключиха таен брак на 16 февруари 2022 г., на малка церемония в Лас Вегас. През септември същата година те станаха родители на момиченце, което кръстиха Август. Тя е трето дете на Кейдж, който е баща и на сина си Уестън, плод на любовта и връзката му с бившата му приятелка Кристина Фултън.

“Наистина съм щастливо женен”, каза той пред Los Angeles Times през 2022 г. “Знам, че пет са много, но мисля, че този път се справих правилно.”

За За Габор

Брой бракове: 9

За За Габор е лидер на групата знаменитости, които най-много пъти са заставали пред олтара. Тя се омъжва за турския политик Бурхан Асаф Белге през 1935 г. и се развежда с него през 1941 г. След това става законна съпруга на основателя на Hilton Hotels Конрад Хилтън, като 5-годишният им брак приключва през 1947 г. Следва сватба с актьора Джордж Сандърс, който продължава в периода между 1949 до 1954 г. Четвъртият й брак е с тогавашния инвестиционен банкер Хърбърт Хътнър. Шест дни след раздялата с Хънтър, се омъжва за Джошуа С. Косдън младши, но и този съюз се оказва със срок на годност и двамата се развеждат през 1967 г.

Въпреки че няма намерение да застава отново пред олтара, все пак го прави заради следващия си съпруг, дизайнера Джак Райън, на когото казва “Да” през 1975 г. Двамата се развеждат на 24 август 1976 г. и тя се омъжва за Майкъл О’Хара, последвано от нов развод. Следва кратък брак с актьора Фелипе де Алба, който обаче продължава буквално ден, до 14 април 1983 г., тъй като е анулиран, след като става ясно, че предишният й развод все още не е финализиран.

През 1986 г. се омъжва за Фредерик Принц фон Анхалт, като двойката е заедно до смъртта на актрисата, която си отива през 2016 г., на 99-годишна възраст. През 2021 г. фон Анхалт пътува до родната й Будапеща, за да положи урната с праха й. “Това искаше тя и това беше последната й воля”, каза той пред Ройтерс през 2021 г. “Тя определено искаше да бъде в Будапеща, защото баща й също е погребан тук.”

Лари Кинг

Брой бракове: 8

Лари Кинг е бил женен осем пъти за седем жени, като първият му брак е с любимата му от гимназията в края на тийнейджърските си години, а последният – със съпругата му Шон Саутуик, с която е отчужден в последните дни от живота си, разкриват негови близки.

“Жених се много. В главата ми обаче не съм от този тип мъже, които се виждат женени”, споделя Кинг през 2020 г. “Когато растях, никой не живееше без брак. Ако се влюбиш, се жениш. И така се жених за тези, които обичах, но това, което обичах на 20, не е това, което обичах на 30, а това, което обичах на 30, не е това, което обичах на 40.”

През 1952 г. Кинг се жени за Фреда Милър, но се твърди, че бракът им е анулиран от неодобрителните им родители. Девет години по-късно Кинг сключва брак с Анет Кей, който продължава по-малко от една година. Същата година казва “да” на Алейн Акинс, като двамата се развеждат през 1963 г. Жени се за Мики Сътфин през 1964 г., но тя г напуска и подава молба за развод две години по-късно.

Двамата с Алейн Акинс дават още един шанс на връзката си и повторно застават пред олтара пред 1968 г., но и този път връзката им претърпява крах, а разводът е през 1971 г. През 1976 г. сключва брак с Шарън Лепор, с която се развежда през 1983 г. Шест години по-късно Кинг негова законна половинка става Джули Александър, с която се разделят през 1990 г., а официално се развеждат две години по-късно. С последната си съпруга Саутуик вдигат сватба през 1997 г. и остават заедно до 2019 г., когато Лари Кинг подава молба за развод. Двамата са в процес на развод, когато Кинг умира през януари 2021 г.

Елизабет Тейлър

Брой бракове: 8

Известна с впечатляващия си брой бракове, Тейлър е била омъжена за седем мъже и е имала осем сватби. Тя е само на 18, когато се омъжва за хотелския наследник Конрад Хилтън-младши през 1950 г., но двойката се развежда осем месеца по-късно. През 1952 г. се омъжва за актьора Майкъл Уайлдинг – който е с 20 години по-възрастен от нея. Двойката обявява раздялата си през 1956 г. и се развежда през 1957 г.

Един месец след финализирането на развода, Тейлър се омъжва за театралния продуцент Майк Тод, който загива трагично в самолетна катастрофа през 1958 г. Една година по-късно, след скандална афера, тя се става съпруга на певеца Еди Фишър, който по същото време е женен за нейната приятелка Деби Рейнолдс.

Двамата се развеждат през 1964 г. и Тейлър се омъжва за колегата си Ричард Бъртън 10 дни по-късно. Първият им развод е 10 години по-късно, през 1974 г., само за да застанат пред олтара отново през 1975 г. и да се разделят за последен път през 1976 г. След това Тейлър се омъжва за бившия американски сенатор Джон Уорнър, връзка, която приключва с развода им през 1982 г. Последният й брак, осми поред, е с Лари Фортенски, с когото се развежда през 1996 г.

Памела Андерсън

Брой бракове: 6

Памела Андерсън се омъжи за барабаниста на Mötley Crüe Томи Лий през 1995 г., след като двамата се познаваха от едва 96 часа. Двойката се раздели през 1998 г., след като станаха родители на две деца. Вторият й брак е с музиканта Кид Рок, на когото казва “да” през юли 2006 г., но двамата се разделиха същия ноември.

По-късно същата година актрисата от “Спасители на плажа” се омъжи за професионалния покер играч Рик Саломон, но бракът беше анулиран след по-малко от шест месеца. Андерсън и Саломон се ожениха повторно през 2014 г., само за да се разведат няколко месеца по-късно. През януари 2020 г. Андерсън се омъжи тайно за филмовия продуцент Джон Питърс – само за да обяви раздялата им две седмици по-късно и да потвърди, че никога не са били законно женени. На Бъдни вечер на 2020 г. Андерсън се омъжи за бодигарда Дан Хейхърст, но двойката се раздели след една година брак.

По време на участие през февруари 2023 г. в шоуто на Джими Кимел водещият попита Андерсън дали може да се омъжи отново. “Боже, какъв луд въпрос”, отговори Андерсън. “Не знам, надявам се. Имам още много живот.”

Джеймс Камерън

Брой бракове: 5

Джеймс Камерън се жени за първата си съпруга Шарън Уилямс през 1978, като раздялата им е през 1984 г. След това сключва брак с Гейл Ан Хърд, който продължава в периода между 1985 до 1989 г. По-късно същата година режисьорът се жени за режисьорката Катрин Бигълоу, но и този брак не устоява на времето и приключва през 1991 г. Следва брак с актрисата Линда Хамилтън, с която се разделят през 1999 г., след двугодишен брак.

От 2000 г. Камерън е щастлив съпруг на бившия модел и актриса Сузи Еймис. “Привличането към силни независими жени има недостатъка, че те са силни независими жени – те по своята същност не се нуждаят от вас”, каза той пред The Guardian през август 2017 г. “За щастие сега съм женен за силна, независима жена, която вярва, че има нужда от мен.”

Мартин Скорсезе

Брой бракове: 5

Режисьорът Мартин Скорсезе се жени за първата си съпруга Ларейн Мари Бренан през 1965 г., като двойката се разделя през 1972 г. През 1977 г. приключва и отношенията си с писателката Джулия Камерън след едва една година брак. Третият път, в който застава пред олтара, е с актрисата Изабела Роселини, като брачният им съюз продължава в периода от 1979 до 1982 г. Следващият му опит да създаде здраво и щастливо семейство е с Барбара Де Фина, но за съжаление и тази връзка приключва с крах през 1991 г.

От 1999 г. е женен за Хелън Морис – с която споделя дъщеря на име Франческа. “Правиш семейство с човек като Хелън”, каза Скорсезе пред Talk Magazine. “Тя е човек, с когото искам да бъда, тя е спътник. Научавам много от нея.”