Когато говорим за Париж, се сещаме за любов. Милиони влюбени от различни краища на света избират този романтичен град за своето сватбено пътешествие. Но как се е превърнала френската столица в Града на любовта?

От своето зараждане като туристическа дестинация до днес Париж е познат като Градът на любовта. Той посреща безброй влюбени, решили да се врекат един на друг, двойки, минали под венчило, за техния меден месец, както и просто обичащи се, търсещи романтично и специално място, за да консумират близостта си. Това, оказва се, съвсем не е случайно. Париж е дом на емблематични символи на любовта, а очарователната френска култура допълнително допринася за изживяването.

Романтиката, която ни посреща и обгръща в Париж на всяка крачка, е сред основните причини именно този град да е познат като градът на любовта. Изкуството и романтизмът, дълбоко вкоренени в парижката култура, са друга причина, която ни сочи защо точно Париж е Градът на любовта. Един от най-известните стилове в изкуството – романтизмът, се е зародил именно във френската столица. Как се нарича град, станал люлка на романтизма, освен Град на любовта? В Париж всичко говори за любов – от атмосферата, през завладяващата архитектура, до местата, специално посветени на любовта. Сред причините, каращи ни да наричаме Париж Градът на любовта, е емблематичната Айфелова кула, която в железните си гърди е приютила любовта, превръщайки се в неин символ. Париж е известен с романтичните си китни квартали, които трябва да посетите, защото не могат да бъдат описани с думи. Montparnasse е известен с романтичната си атмосфера квартал на Париж, които привлича влюбени двойки от цял свят. Сред причините да е именно Париж градът на любовта е фактът, че е рождено място на не един романтичен роман. Градът е точното място да напишете и вашия личен роман – вашата любовна приказка с половинката.

И все пак – коя е ключовата причина да е наричан така столицата на Франция? Това е стената на любовта. Тя, заедно с всички останали малки парчета, сглобяват пъзела на мистерията защо този град е познат именно като град на любовта. Стената на любовта е магическо място, посрещащо многобройни влюбени двойки от цял свят. Фразата „Обичам те” покрива стената на 250 езика, а двойките от близо и далеч пътуват до Париж, за да се докоснат до културата и красотата му, до романтиката и атмосферата, да изкачат Айфеловата кула и със сигурност, за да се снимат пред стената на любовта и да засвидетелстват там своята обич един към друг.