Авторката Джей К. Роулинг продължава да се бори срещу LGBTQ+ общността.

Наскоро тя разкри пред своята аудитория, че близките й са я “молили” да запази за себе си възгледите си за транссексуалните жени, съобщава Mirror.

През последните години известната авторка изпадна в немилост сред многобройните фенове на сагата за Хари Потър, тъй като зае открита позиция срещу транссексуалните жени, като заяви, че те “не са жени”. Това й донесе критики по целия свят, включително от страна на актьорите Даниел Радклиф и Ема Уотсън, които открито изразиха подкрепата си за общността на LGBTQ+.

Към днешна дата в новата си книга Джоан обяснява, че е изразила ясно мнението си въпреки молбите на близките си. 

Роулинг за първи път изрази ясно позицията си през декември 2019 г., като сподели в Х подкрепа за изследователката Мая Форстатър, която бе отстранена от работното си място, тъй като постави под въпрос плановете на правителството да позволи на хората да се идентифицират като лица от друг пол, различен от този, който им е определен при раждането. След тази подкрепа от страна на Джоан, много от феновете й обърнаха гръб. Самият Радклиф написа в профила си, че се чувства тъжен от коментарите й.