София Вергара в интервю за „People” обясни защо не е родила деца от бившия си съпруг Джо Манганиело: според слуховете това е основната причина за развода им, освен желанието й да се концентрира върху кариерата си. По думите й, идеята да има деца в този брак не може да се нарече правилно решение. „Има неща в живота, които може да изглеждат като добра идея, но не са”, каза 51-годишната актриса.

“Била съм майка преди. Знам какво означава да се опитваш да бъдеш най-добрия родител, да даваш всичко, което можеш, а това изисква много жертви, отнема огромна енергия”, каза тя.

В същото време актрисата призна, че уважава желанието на други жени да имат деца след 50 години, но смята, че това не е нейният път. „Напълно уважавам желанието да станеш майка след 50. Но поради кариерата ми, начина ми на живот и характера на бракът ми, не смятах, че би било честно да родя дете на този свят, защото нямаше да бъда в състояние да му се отдам на сто процента”, обясни Вергара.

София Вергара и Джо Манганиело обявиха развода си след 7 години брак през юли миналата година. След това медиите започнаха да обсъждат различни причини: сред предположенията беше и че актрисата не иска да води спокоен семеен живот, а търси публичност и иска да гради кариера.