Актрисата Кристина Апългейт призна, че е страдала от анорексия, докато се е снимала в сериала “Женени с деца” като тийнейджърка.

В популярен подкаст наскоро тя коментира: “Лишавах се от храната в продължение на години. Беше истинско мъчение.”

52-годишната вече жена разказа също, че е била само на 15 години, когато се превъплътила в образа на култовата Кели Бънди. По това време майка й Нанси Приди я записала в програма, за да й помогне да спазва наложената й диета, тъй като била по-закръглена девойка. “Преди да започна битката с анорексия тежах много и успях да сваля килограми чрез тази програма. Майка ми винаги се е съревновавала с останалите и държеше да бъда слаба. Та така успях да сваля тези килограми, но на цената на хранително разстройство.”

Когато го развила, Кристина сподели, че менюто й за деня включвало пет бадема на ден, а ако хапнела един повече, плакала и не искала да излиза от вкъщи. “Това ми стана навик за години напред.”

Звездата обясни още, че теглото й е разтревожило актьорите и екипа на хитовия телевизионен сериал. “Беше много страшно за всички на снимачната площадка. Всички говориха как Кристина не яде.”

През последните години актрисата, носителка на награда “Еми”, е отключила и други здравословни проблеми. През 2021 г. тя разкри, че е диагностицирана с множествена склероза.