Торбичките под очите могат да направят лицето ви да изглежда уморено и да намалят самочувствието ви. За появата им може да има различни причини, включително наследственост, умора, стрес, лоша диета. Но има начини, които ще ви помогнат да се справите с този проблем.

Студени компреси

Прилагането на студени компреси под очите ще помогне за намаляване на подпухналостта и появата на торбички. За да направите това, можете да използвате студени лъжици, замразени гел маски или просто парче лед, увито в мека кърпа. Поставете компреси върху зоните под очите за 10-15 минути. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден.

Създаване на режим за сън

За да подобрите външния вид на зоната под очите е важно да обърнете внимание на съня си. Недостигът му може да доведе до подпухване и подуване. Опитайте се да спите поне седем до осем часа на нощ, за да дадете на тялото си достатъчно време за възстановяване и почивка.

Правилното хранене

Хранете се балансирано и пийте достатъчно вода. Твърде солената храна може да причини задържане на течности в тялото и да увеличи подпухналостта, включително под очите. Добавете повече пресни плодове, зеленчуци и протеини към вашата диета, за да поддържате здрава кожа.

Масажиране на зоната около очите

Леко масажиране на зоната около очите или извършване на леки потупвания с пръсти може да стимулира кръвообращението, да намали подпухналостта и да подобри тена на кожата.