Jeep® Grand Cherokee е победител в категорията „Най-добър среден по размер SUV” в наградите MotorWeek Drivers’ Choice за 2024 г., спечелвайки отличието за втора поредна година.

„Jeep Grand Cherokee е отличен от нас за втори пореден път като най-добър среден по размер SUV за годината”, каза Джон Дейвис, създател и домакин на MotorWeek.

Сега в своя 43-ти сезон като телевизионна и дигитална медийна, оригинална, автомобилна серия от списания, MotorWeek провежда годишния конкурс Drivers’ Choice, за да оцени превозните средства въз основа на шофиране, технология, практичност, горивна ефективност и стойност.

„За втора поредна година MotorWeek да признае Jeep Grand Cherokee за най-добър среден по размер SUV като част от своите престижни награди Drivers’ Choice за 2024 г. MotorWeek е особено възнаграждаващо, тъй като дава потвърждение от трета страна, че доставяме на нашите клиенти най-добрия, най-способен и най-награждаван SUV досега” каза Уилям Пефер, старши вицепрезидент и ръководител на марката Jeep в Северна Америка.

Технологията на Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in хибрид подобрява забавлението, свободата и приключенията, с които марката Jeep е известна, като същевременно осигурява безпрецедентна производителност, икономия на гориво и екологичност:

o Три избираеми режима на шофиране: електрически, хибриден и e-Save

o До 51 км изцяло електрически пробег в градски райони

o 380 к.с. максимална мощност и 637 Нм въртящ момент

o Система Quadra Trac II 4×4 с двускоростна раздатъчна кутия и 2,72:1 ниско предавателно число

o 47,4:1 коефициент на пълзене

o Trail Rated Grand Cherokee 4xe осигурява до 275 мм просвет и до 610 мм газене във вода

Източник: https://auto-press.net/