Откакто отново е под светлината на прожекторите отново, Линда Еванджелиста насочи вниманието към годините, в които е била един от най-желаните модели. В подкаст наскоро тя обясни и тъмната страна на това, като сподели, че в миналото е предприемала жестоки диети, за да задържи теглото си.

“Да бъдеш модел през 80-те и 90-те години означаваше да поддържаш нереалистични килограми”, заяви тя. “Постоянно се ограничавах, опитвах се да пречистя тялото си, макар че това бе изключително вредно за него”, допълни. Едни от начините, с които се е опитвала да отслабва, са били билков чай или солена вода в продължение на десет дни, без приемане на храна.

Връщайки се назад, Линда осъзнава, че това е било нездравословно. “Приемах само течности, в най-лошия случай си позволявах супа или един зеленчук”, споделя. Това не е първия случай, в който Еванджелиста говори за вредните последици от нереалистичните стандарти за красота в модната индустрия.

През септември 2021 г. тя публикува в социалните мрежи кадър вследствие на липосукция, която е обезобразила красавицата от списанията. “Трябваше да ми помогне, а всъщност ме направи неузнаваема”, написа тогава под поста. В текста следваше и останалото: “Бях брутално обезобразена от процедурата “CoolSculpting на Zeltiq”, която направи обратното на това, което обещаваше. Тя увеличи, а не намали мастните ми клетки и ме остави трайно деформирана, дори след като се подложих на две болезнени, неуспешни, коригиращи операции.”

На този етап моделът от “Vogue” е твърдо решен, че “никога повече не би се подложилa козметична корекция”.