За една вечер сексът ще се завърне в града… С тази новина осъмнаха днес почитателите на култовия сериал от 90-те, вдъхновен от романа на Кандис Бушел, след като снощи електронното издание на списание “Variety” съобщи, че Ким Катрал отново ще се превъплъти в образа на Саманта Джоунс за втория сезон на “И просто ей така”. За съжаление обаче, тя няма да бъде сред постоянните персонажи в новите епизоди…

Според източници на медията актрисата ще се появи само в една сцена на поредицата, която вече е заснела в края на март тази година, без обаче да застава очи в очи с останалите си колежки, включително и Сара Джесика Паркър, с която имаха пререкания в миналото. По техни думи снимачна площадка на изявата ѝ пред камера е бил паркинг в Ню Йорк, където нейната героиня, преместила се по сценарий в Лондон, провежда разговор по телефона с Кари, докато стои личния си автомобил. Участието на блондинката било пазено в толкова строга тайна, че името ѝ дори не фигурирало в графика за конкретния снимачен ден.

Въпреки това, макар и със закъснение, информацията намери своя път към пресата, давайки повод на CNN да се свърже с говорителя на HBO Max, който потвърди, че носителката на награда “Златен глобус” действително се е съгласила да се присъедини към екипа за съвсем кратко.

Това определено е сериозен обрат в събитията, имайки предвид, че преди две години, след премиерата на възкръсналата от пепелта продукция, блондинката даде обширно интервю за “Variety”, в което призна, че никой не я поканил да изиграе отново разкрепостената пиар специалистка, допълвайки, че и да бе получила подобно предложение, то е щяла да го откаже.

Никога не са ме молили да бъда част от продължението, тъй като преди години дадох ясно да се разбере какво мисля за идеята да се направи евентуален трети филм по сериала. Така че разбрах за снимките на предаването като всички останали – чрез социалните мрежи“, обясни тогава тя, нарушавайки дългото си мълчание по темата.

Нещо повече, Катрал разкри, че не е гледала нито един от епизодите на “И просто ей така”, въпреки че все още таи любов към оригинала и образа, който изпълнява в него.

Части от нея все още живеят в мен. Играх я прекалено дълго и в крайна сметка я заобичах. Признавам обаче, че след втората пълнометражна лента отказах три пъти предложението да вляза пак в нейните обувки. Наистина не мислех, че мога да се справя със задачата, не и на 42 години. Никога преди не бях правила сериали, затова не бях напълно наясно в факта, че колкото повече играеш героя, толкова повече оставяш от себе си в него, променяйки го. Можете ли да си представите да се върнете към работа, която сте вършили преди 25 години? Това не е никак лесно начинание, защото ще ти се наложи да се състезаваш със самия себе си, с онова твое аз, отпреди четвърт век. Всичко трябва да се развива, в противен случай просто умира… След като сериалът приключи си казах, че това е мъдро решение, че най-после ще избягаме от тези персонажи, без да се повтаряме. И след това дойде филмът, който уж трябваше да постави окончателния край на историята… А после направихме още една лента… След което поискаха още една? О, не!“, разказа тя.

Запитана какво мисли за сюжетната линия, в която се разбира, че Кари и Саманта са се скарали и общуват само и единствено чрез есемеси, Ким казва, че намира това за странно. “Чух, че са представили отношенията им по този начин. Е, това със сигурност е една различна Саманта от тази, на която аз вдъхнах живот“, заключи по онова време актрисата.

Тя сподели пред списанието, че недвусмислено е казала “Не” на поканата да се върне на снимачната площадка за трети филм, когато е разбрала, че една от планираните сцени била героинята ѝ да получи голи снимки от Брейди – 14-годишния син на приятелката ѝ Миранда, който изпитва сериозно увлечение по нея. Според Ким това е подценяване на персонажа ѝ, защото въпреки своята изявена сексуалност, героинята ѝ има граници и никога не би причинила нещо подобно на свой близък, като размяна на неприлични кадри, с непълнолетното му дете.