Районният прокурор на Санта Фе назначи двама ветерани за специални прокурори по делото за убийство на снимачната площадка на филма “Rust” (“Ръжда”) срещу Алек Болдуин и отговорничката по оръжейния реквизит, съобщават задокеанските медии.

Назначението на Кари Морисей и Джейсън Люис ще позволи на районния прокурор Мери Кармак-Олтуайс да се концентрира върху по-широките нужди на обществена сигурност, се посочва в изявление на говорителката ѝ Хедър Бруър.

Специалният прокурор Андреа Рийб се оттегли по-рано след разкрития на грешки в процедурата при внасянето на обвинителния акт срещу Болдуин и след възраженията за конфликт на интереси заради ролята ѝ като щатски законодател.

Мери Кармак-Олтуайс възнамеряваше да назначи нов специален прокурор и да участва заедно с него в делото. В понеделник обаче съдия Мери Марлоу Сомър реши, че районната прокурорка или трябва да води сама обвинението, или да назначи друг прокурор, който да поеме тези функции.

Алек Болдуин и Хана Гутиерес-Рийд се обявиха за невинни по обвиненията в непредумишлено убийство на операторката на продукцията Халина Хъчинс при фаталния изстрел на снимачната площадка в ранчо в покрайнините на Санта Фе, щата Ню Мексико, през октомври 2021 г., припомня БТА. Обвиненията срещу тях предвиждат максимално наказание от 18 месеца затвор и глоба.