Певецът и автор на песни, чието истинско име е Абел Маконен Тесфайе, статистически е най-популярният музикант на планетата, според Световните рекорди на Гинес. 

“Никой друг дори не се доближава него”, каза организацията в изявление по-рано тази седмица.

33-годишният канадски певец постави две нови рекорда на Гинес. В момента той има най-много месечни слушатели в Spotify – 111,4 милиона към 20 март. Той също така стана първият изпълнител, достигнал 100 милиона месечни слушатели.

От CNN коментират, че това сигурно е кофти новина за феновете на Тейлър Суифт – суифтитата, на Ед Шийрън – Шийриъс, и Билибърс на Джъстин Бийбър. 

Майли Сайръс е най-близкият конкурент на The Weeknd с 82,4 милиона месечни слушатели, според Гинес.

Следват Шакира (81,6 милиона), Ариана Гранде (80,6 милиона), Тейлър Суифт (80,2 милиона) и Риана (78,5 милиона). Най-близкият мъж конкурент е Ед Шийрън (77,5 милиона), добавят още от Книгата с рекордите.

Увеличението на фенската маса на The Weeknd беше подхранвано отчасти от TikTok, след като неговият ремикс на “Die for You” с Grande стана вайръл в платформата. Песента стана номер едно в Billboard Hot 100 – седмият път на The Weeknd на първо място. Оригиналът “Die for You” беше издаден през 2016 г. в албума “Starboy” на The Weeknd.

The Weeknd не е непознат за Гинес. През 2016 г. той спечели награда за най-стриймван албум в Spotify и още една за най-много последователни седмици в Топ 10 на Billboard”s Hot 100 от соло изпълнител мъж.