Британците трябва да обръщат повече внимание на потребностите, които имат децата на възраст под пет години за развитието си, призова в отворено писмо Кейт, съпругата на престолонаследника принц Уилям, предават медиите на Острова.

Принцесата на Уелс, каквато е официална ѝ титла, превърна проблема в една от основните си каузи. Преди две години тя създаде център, за да насочи вниманието към значимостта на първите пет години от живота.

Това е време, в което полагаме основите… за цял живот. Когато се научим да разбираме себе си, разбираме другите и разбираме света, в който живеем“, пише Кейт, която по-рано тази седмица се срещна с експерти, които са готови предоставят съвети и подкрепа на центъра. “Но като общество в момента отделяме много повече от времето и енергията си в по-късен етап от живота. Напълно съм убедена, че дългосрочната ни кампания ще промени това“.

Съпругата на принц Уилям каза, че към нея ще се присъединят също “добре познати лица от сферата на музиката, спорта и телевизията“, за да подчертаят изключителното значение на ранното детство.

В последните два месеца британските кралски особи бяха в центъра на вниманието след обвиненията, които принц Хари, по-малкият син на крал Чарлз Трети, и съпругата му Меган публично отправиха към фамилията, припомня БТА. Съпрузите отправиха своите упреци в рамките на докоменталната поредица от шест епизода, носеща техните имена, която се излъчена по стрийминг платформата Netflix.

Кралският двор засега не реагира на изказванията на херцозите на Съсекс, а членовете му са се съсредоточили върху изпълнението на ангажиментите си, отбелязва Ройтерс.