Холивудската актриса Джулия Робъртс разкри, че Мартин Лутър Кинг платил разноските по раждането й.

За връзката между Робъртс и лидерът на Афроамериканското движение за граждански права в САЩ пръв заговори потребител на туитър. Той сподели видео с компилация от снимки на красивата актриса и към клипа написа: “Малко известен факт е, че Мартин Лутър Кинг-младши плаща за нейното раждане”.

Няколко дни по-късно, в чест на 55-ия рожден ден на Робъртс на 28 октомври, консултантката Зара Рахим публикува в социалната мрежа клип, в който Робъртс споделя историята за раждането си с журналистката Гейл Кинг.

Звездата обяснява, че д-р Кинг и съпругата му – Корета Скот Кинг, са поели разходите за болницата, тъй като родителите ѝ не са могли да платят сметката.

“Родителите ми имаха театрално училище в Атланта, наречено “Работилница за актьори и писатели”. Един ден Корета Скот Кинг се обади на майка ми и я попита дали децата ѝ могат да се включат в школата, защото трудно намирали място, което да ги приеме нейните деца”, разказва Робъртс.

Майка ѝ се съгласила и така започнало приятелството между лидерите за граждански права и семейството на Уолтър и Бети Лу Робъртс.