Крис Рок и острото му чувство за хумор ще се изпречат точно пред очите на зрителите по цял свят по едно и също време – на живо, на малкия екран. 

“Netflix” обяви в четвъртък, че легендарният комик ще влезе в историята като хедлайнер на първото по рода си глобално стрийминг събитие на живо на стрийминг гиганта, съобщава CNN.

Крис Рок е един от най-емблематичните и важни комедийни гласове на нашето поколение“, каза в изявление Роби Прау, вицепрезидент на “Netflix” за стендъп и комедийни формати.

Развълнувани сме, че целият свят ще може да изживее комедийно събитие с Крис Рок на живо и да бъде част от историята на “Netflix”. Това ще бъде незабравим момент и за нас е голяма чест, че Крис носи този факел”, добави той.

Това ще бъде второто стендъп шоу на актьора по “Netflix”. Първата му поява беше в “Chris Rock: Tamborine” през февруари 2018 г.

Въпреки че това ще бъде първият стрийминг на “Netflix”, комедийните събития на живо не са непознати.

“Netflix is a Joke: The Festival” се проведе през пролетта и включваше повече от 330 комедианти, които изнесоха 295 шоута на повече от 35 места в Лос Анджелис, включително първото по рода си стендъп шоу на стадион “Доджър”. Събитието продаде повече от 260 000 билета.

Рок в момента е на световно турне “Ego Death World Tour” и има дати на доста места в Калифорния през декември със своя приятел и колега комик Дейв Чапъл.

Специалният проект на “Netflix” с Рок на живо ще бъде излъчен в началото на 2023 г.