Това беше съдебният процес, който завладя света – Джони Деп и бившата му съпруга Амбър Хърд се изправиха пред съда заради двойни искове за клевета.

Сега то се превръща във филм. “Hot Take: The Depp/Heard Trial” е нов драматичен филм от стрийминг услугата Tubi, в който участват Меган Дейвис като Хърд и Марк Хапка като Деп.

Бивши приятелки на Деп, включително моделът Кейт Мос, свидетелстват по време на процеса. Докато Мос оспорва всякакви твърдения, че Деп е злоупотребявал с нея, друга бивша приятелка, Елън Баркин, разказва различна история. Тя заяви, че отношението на Деп към някои хора е било “свят на насилие”.

Актьорите Джеймс Франко и Джейсън Момоа, наред с още куп известни хора, бяха споменати в процеса.

Джеймс Франко, който през 2018 г. беше обвинен в сексуална експлоатация на пет жени, посещавали актьорската му школа Studio4, все още не е признал публично, че е бил въвлечен в процеса Деп срещу Хърд.

Екипът на Деп твърди, че Хърд е изневерила на актьора от “Карибски пирати” с Франко. Въпреки че първоначално бе съобщено, че той може да свидетелства, Франко не го направи.

Съдът установи, че Деп успешно е доказал, че Хърд го е оклеветила, и присъди на 59-годишния мъж 10 млн. долара обезщетение и 5 млн. долара наказателна компенсация. По-късно сумата от 5 млн. долара беше намалена на 350 000 долара поради закона на Вирджиния. На Хърд също е присъдено обезщетение, но само 2 млн. долара.

След постановяването на решението по делото Хърд е подала жалба и също така е наела нов адвокат за бъдещи съдебни спорове.

Досега нито Деп, нито Хърд са коментирали предстоящия филм за техния съдебен процес.