Сър Антъни Хопкинс се превърна в най-възрастният актьор, получил награда “Оскар”, след отличието за най-добър актьор в главна мъжка роля за участието си във филма “Бащата”. Името на Антъни Хопкинс бе последното, произнесено на 93-тата церемония по връчване на престижните отличия от Хоакин Финикс, който обяви номинираните и печелившия актьор в тази категория.

83-годишният Хопкинс сподели пост в своя профил в инстаграм. В него той благодари на Академията за наградата. От краткото видео на актьора става ясно, че в момента той се намира в родния му Уелс. “На 83 години не очаквах да получа тази награда. Наистина не очаквах”, казва Хопкинс.

“Изключително съм благодарен на Академията, благодаря ви. Искам да спомена Чадуик Боузман, който ни напусна прекалено рано. Чувствам се изключително поласкан от тази награда”, изтъкна ветеранът в киното.

Всички очакваха статуетката да отиде посмъртно при Боузман, който бе номиниран за ролята си в “Ма Рейни: Майката на блуса” . Това е последният филм, в който Боузман се снима, преди през август миналата година да изгуби водената си тайно битка с рака на 43-годишна възраст.

Антъни Хопкинс се завърна в родното си място преди дни, за да отдаде почит и на покойния си баща Ричард Хопкинс.