За процедурата разговаряме с Красимира Бахърова- собственик на училище за маникюр и педикюр Elite Nail Art School и лицензирано от Министерството на образованието. „Всичко започва със силното ми желание да създавам интересни и различни нейл арт дизайни, с които да изразявам себе си и така 11 години“, споделя Красимира.  „В точния момент попаднах на обучение при един от най-добрите международни преподаватели и без да се усетя стартирах моята вълнуваща професия като маникюрист. Усърдната работа и постоянното търсене на качествени професионални продукти ме срещнаха с Американски бранд и безбройните възможности, които се откриха пред мен“.

 Днес Красимира Бахърова  може да се похвали с десетки проведени обучения, демонстрации на семинари пред стотици маникюристи, фотосесии с едни от най-добрите фотографи и модни артисти в страната, визии за клипове на любими за всички изпълнители.

 – За кого е подходяща тази процедура – ламиниране на нотите?

 – Тази нова техника е само за хора с проблемни нокти- белещи се, разделящи се, дехидратирани, много тънки  и лесно чупливи. Нокти,  по които абсолютно нищо не се задържа, а вече клиентите не желаят изградени нокти, защото  тенденциите са  за естествени и натурални нокти. В същото време искат да имат дълготрайно покритие, защото нямат време всеки ден да се лакират.

 Това е продукт, които е с власинки и  веднъж поставен на ноктите той ги втвърдява, те вече не се разделят и белят. Хубавото на този продукт е, че не е нужно да се сваля. Т.е при гел- лака имаме  сваляне, а тук можем директно да си правим  отново гел- лака т.е не нараняваме допълнително нокътя.

 – Какво представлява самата процедура?

 – Това е нова система – ламиниране на нокътя ( както има при миглите), на пазара е от няколко години. Използва се нано-формулиран гел, който може веднага да направи ноктите ви здрави. Покритието помага за възстановяване на повредените места. Продуктът не е разтворим в течности, които са базирани на ацетон. Ламинирането и укрепването на ноктите е отличен инструмент, който ще предаде здравословен вид на вашите нокти.

В България ще  се внася само от една марка и официално ще стартира септември месец по салоните за красота. За целта обаче, всички маникюристи трябва да минат през  сертификация за работа с продукта. Само за професионална употреба и в салони, няма да може да се закупи и използва вкъщи. Има си специална система на работа и няма как да се използва нещо от друга марка, да се заменя  и т.н

 – Къде се предлага тази процедура?

 – Училище за маникюр и педикюр Elite Nail Art School е сертифицирано – работи само с тази марка , дори и когато се провежда обучение.  Респективно после ние ще сертифицираме всички, които искат да работят с тази система. Ние сме ексклузивен партньор и представител за България.

 Нещо интересно е, че тази техника ( система) не се използва при здрав нокът. Ако имаш здрав нокът ти нямаш нужда от ламинат. Проблемът е примерно при жени , които имат хормонален проблем  или  по принцип слаби и белещи се нокти.  При тях има два варианта – изграждане  на ноктите или  слагане на този  ламинат. Изглежда напълно натурално и естествено, просто има власинки, които много добре влизат  в нокътя.

Интервю на Бояна Бояджиева