Най-успешните домашни тренировки за стегнат корем

Много хора мечтаят за плосък корем – това е важно не само за нашия външен вид, но и за здравето ни. Един от най-големите проблеми на всеки, който иска да изглежда добре, са мазнините около корема. В основата на топенето им, разбира се, е хранителният режим, но има упражнения, която също биха помогнали. Те могат да се правят навсякъде, без екипировки, и дори не включват досадното тичане. Ето кои са те:

Лицеви опори

Лицевите опори са едни от най-ефективните упражнения, които можете да правите за коремните мускули, защото те ангажират всички основни мускулни групи, напречните мускули и външните мускули. Те са перфектни и за цялостното физическо състояние.

Бърпита

Едно упражнение, съставено от цели 4 елемента. И те, подобно на лицевите опори, са перфектни за цялостното състояние на тялото, като тук плюсът е кардио елементът.

Планински катерач

Изкачването на планини и върхове е страхотно, но не винаги имаме възможността. Упражнението е подходящо и за корем, и за рамо. Доброто старо упражнение си е старата класика в жанра. И има защо.

Планк

Планковете са особено популярни в последно време и има защо! Ще развият не само корема, но и цялата област на кръста. Там участват и седалищните мускули, и раменете. Започнете от 30 секунди и увеличавайте.

Сумо клек

Там освен коремът, влиза и седалището, както и мускулатурата на краката. Ако вземете и бутилка вода в ръцете си, ще усетите и по-голямо натоварване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *